Nieuws

Nieuwe kookgroep woensdag

Creatief koken met Peter:

Koken is leuk. Experimenteren is leuk. Experimenteren met koken is dubbel leuk.

We gaan iedere week improviseren en ontdekken. We gaan allerhande kooktechnieken proberen. Verder gaan we de 5 smaken (bitter, umami, zoet, zuur, zout) ontdekken en proberen die in gerechten goed bij elkaar te passen. We zijn niet gebonden aan een bepaalde keuken

Je krijgt iedere week een boodschappenlijst toegestuurd. Je doet zelf van tevoren de boodschappen aan de hand van die lijst. Wellicht kan je ook alvast bedenken wat je met die ingrediënten kan doen. De ingrediënten neem je mee naar de kookavond en besluiten we gezamenlijk wat we gaan maken. Uiteraard zijn er ook recepten beschikbaar ter inspiratie. En dan? Dan wordt er gezamenlijk gekookt. Het gaat er vooral om dat we het leuk hebben in de keuken.

Aan het eind van de kookavond ruimen we gezamenlijk de keuken op, wassen af en maken we haar schoon.
Het eindresultaat neem je mee naar huis, zodat je de volgende dag het thuisfront kunt verrassen met een lekkere maaltijd.

Begeleider             :  Peter Berkhout
Tijd                            :   Woensdagavond
Aantal plaatsen   :   5
Benodigdheden   :  Wordt vóór de 1e bijeenkomst gemaild.

Introductie Peter:

Koken is altijd al een grote passie van mij. Daarom heb ik in 2016 besloten om naast mijn werk in de IT  de volwassen opleiding Basiskok te volgen aan de ROC Amsterdam.  Nadat ik hiervoor in 2016 het diploma behaald heb ben ik aansluitend de volwassen opleiding Zelfstandig werkend kok gaan volgen en heb in december 2017 ook daarvoor mijn diploma behaald.

Ik heb insuline-afhankelijke diabetes en daarvoor is het belangrijk om goed op te letten en bij te houden hoeveel koolhydraten ik eet. Doordat ik veel heb moeten uitzoeken om mijn voedingspatroon aan te passen vind ik het inmiddels erg leuk om te koken of recepten te bedenken met een dieet technische voorwaarde. Bijv koolhydraatarm,vegetarisch,  veganistisch of rekening houden met allergenen etc.

Verder maak ik gedurende de herfst, winter en lente verschillende soorten (koud) gerookte charcuterie voor eigen gebruik. Coppa, ontbijtspek, varkensfilet, varkenshaas, worsten en vis (meestal zalm)
Deze herfst (2023) heb ik een projectje voor mijzelf om een wijnklimaatkast om te bouwen tot rijpingskast waar, door de temperatuur en luchtvochtigheid te controleren en te reguleren, de ‘perfecte’ worsten uit moeten komen.

Naast het begeleiden op de woensdag assisteer ik wekelijks bij het koken voor circa 50 deelnemers van Kookgroep Weesp en assisteer ik op dinsdag bij de Buurtbuik in Weesp.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren