De kookgroepen hebben een gezamenlijke website voor recepten e.d.: https://kgwkoken.nl


Koken door hobbykoks (maandag)

Paul Jongsma is begeleider sinds 2019 en zegt:

Groningen 1966, opgegroeid op een dieet van aardappels, groente en vlees.
Exotisch eten was de afhaalchineees op zondag. Vanwege internationaal werk veel buiten de deur gegeten tot circa 2000 en daarna vader en zelfstandig ondernemer in de ICT branche.

Passie voor koken ontstaat een paar jaar later en via kookclub en improvisatie diners ontstaat de wens om meer kennis en ervaring op te doen, daarom de koksopleiding aan het ROC van Amsterdam gevolgd. In 2013 afgesloten met het diploma zelfstandig werkend kok.

Naast de dagelijkse ICT werkzaamheden kook ik met enige regelmaat bij workshops en de zorgboerderij Hoogerlust. De seizoenen en lokale, eerlijke ingrediënten spelen daarbij een belangrijke rol.

Ik wil mijn passie en kennis graag delen met de deelnemers en gezamenlijk een smakelijke en leerzame invulling van het nieuwe seizoen realiseren.

.

Begeleiders          :    Paul Jongsma
Tijd                        :    Maandagavond
Aantal plaatsen    :    6
Benodigdheden    :   Recepten worden voor elke bijeenkomst gemaild.

Kosten                :  Contributie KGW   :    30   €
                               Activiteit               :  100

                               Techniekkosten    :    10
                                                                ---------
                                   Te betalen        :  140  €

Koken met plezier met groenten in de hoofdrol (dinsdag)


Koken is een activiteit die ook via de tv ontzettend populair is geworden. Het is niet alleen een lekkere, maar vooral ook een gezellige bezigheid. Bij de kookgroep op dinsdag ligt het accent op speciale groentegerechten, ovenschotels en bijzondere toetjes. Verschillende bereidingstechnieken komen langs.

Je krijgt iedere week een recept toegestuurd. Je doet zelf van tevoren de boodschappen aan de hand van het recept. Die ingrediënten neem je mee naar de kookavond en dan wordt er gezamenlijk gekookt. Het eindresultaat neem je mee naar huis, zodat je de volgende dag het thuisfront kunt verrassen met een lekkere maaltijd.

Zowel beginnende als meer gevorderde hobbykoks kunnen meedoen. Zelf ben ik een hobbykok en was heel vroeg geïnteresseerd in koken. Het plezier in koken en mijn voorkeur voor groenten wil ik graag met anderen delen.

Begeleider          :  Henriette Beckers
Tijd                      :  Dinsdagavond
Aantal plaatsen  :  6
Benodigdheden  : Wordt voor elke bijeenkomst gemaild.


Kosten hetzelfde als hierboven. 
Koken Internationaal (donderdag)

Koken is een activiteit die zeker via de tv ontzettend populair is geworden. Het is een lekkere, maar ook een gezellige bezigheid.
Koken internationaal is voor de beginner als voor de gevorderde mannelijke of vrouwelijke deelnemer. De bereide gerechten worden niet ter plekke geconsumeerd, maar worden meegenomen naar huis.
Elke donderdagavond  wordt een internationale culinaire reis gemaakt langs de verschillende continenten. Alles tussen Noordpool en Zuidpool en van voorgerecht tot nagerecht passeert de revue.
Gedurende het seizoen worden workshops georganiseerd waarin speciale technieken worden gedemonstreerd als fileren en roken.


Contactpersonen :  Wil Dijkstra en Mieke Deveraux
Tijd                      :  Donderdagavond
Aantal plaatsen   :  6

Benodigdheden  :  Wordt voor elke bijeenkomst gemaild.

Kosten hetzelfde als hierboven.

Onze sponsoren