Koken

 (maandag)

Voor het koken op de maandagavond hebben we nu twee begeleiders:
- Paul Jongsma - eens per twee weken
- Sridevi Jandhyala - eens per vier weken
- Yvonne de Veer - eens per vier weken

Profiel Paul Jongsma:

Groningen 1966, opgegroeid op een dieet van aardappels, groente en vlees.
Exotisch eten was de afhaalchineees op zondag. Vanwege internationaal werk veel buiten de deur gegeten tot circa 2000 en daarna vader en zelfstandig ondernemer in de ICT branche.

Passie voor koken ontstaat een paar jaar later en via kookclub en improvisatie diners ontstaat de wens om meer kennis en ervaring op te doen, daarom de koksopleiding aan het ROC van Amsterdam gevolgd. In 2013 afgesloten met het diploma zelfstandig werkend kok.

Naast de dagelijkse ICT werkzaamheden kook ik met enige regelmaat bij workshops en de zorgboerderij Hoogerlust. De seizoenen en lokale, eerlijke ingrediënten spelen daarbij een belangrijke rol.

Ik wil mijn passie en kennis graag delen met de deelnemers en gezamenlijk een smakelijke en leerzame invulling van het nieuwe seizoen te realiseren.

Profiel Sridevi Jandhyala:

Sridevi komt uit India, maar woont al geruime tijd in Nederland. Ze wil graag haar liefde voor authentieke gerechten uit haar geboorteland op jou overbrengen. Veel Indiase gerechten zijn vegetarisch, maar ook vlees- en visgerechten zullen de revue passeren.

Vooraf zal Sridevi jullie laten weten welke ingrediënten er voor de gerechten die je gaat maken nodig zijn. In de meeste gevallen zul je het gemaakte mee naar huis nemen, zodat je er de volgende dag volop van kunt genieten. Soms zul je een gerecht maken dat beter meteen opgegeten kan worden, dus daar kun je dan meteen na het koken van genieten.

Zoals je uit het bovenstaande ziet, is er eens in de vier weken geen koken op de maandag. We bekijken nog of we deze vierwekelijkse vrije maandag nog kunnen vullen met een aantrekkelijke aanvulling op de kookvarianten van Paul en Sridevi. Zodra meer bekend is zullen we deze pagina hiertoe aanpassen.

Begeleiders          :    Paul Jongsma, Sridevi Jandhyala
Tijd                        :    Maandagavond
Aantal plaatsen    :    8
Benodigdheden    :   Recepten worden voor de 1e bijeenkomst gemaild.
Kosten                   :   Basis + techniekkosten € 140,-


Koken met plezier

 (dinsdag)

Je gaat zelf van tevoren de boodschappen doen aan de hand van het recept wat je toegestuurd krijgt. Die ingrediënten neem je mee en dan wordt er gezamenlijk gekookt. Het eindresultaat neem je mee naar huis, zodat je de volgende dag het thuisfront kunt verrassen met een lekkere maaltijd.

Spelenderwijs worden er allerlei technieken en handigheidjes aangeleerd en voor je het weet kook je thuis ook de sterren van de hemel. Zelfs als je het gevoel hebt dat je nog geen ei kunt bakken: laat je niet weerhouden, want met Henriëtte word je vanzelf een keukenprins of prinses!


Begeleider          :  Henriette Beckers en Yvonne de Veer 
Tijd                      :  Dinsdagavond
Aantal plaatsen  :  8
Benodigdheden  : Wordt voor de 1e bijeenkomst gemaild.
Contributie          : Basis + techniekkosten € 140,-


Koken Internationaal (donderdag)

Koken is een activiteit die zeker via de tv ontzettend populair is geworden. Het is een lekkere, maar ook een gezellige bezigheid.
Koken internationaal is voor de beginner als voor de gevorderde mannelijke of vrouwelijke deelnemer. De bereide gerechten worden niet ter plekke geconsumeerd, maar worden meegenomen naar huis.
Zowel op woensdagavond als donderdagavond  wordt een internationale culinaire reis gemaakt langs de verschillende continenten. Alles tussen Noordpool en Zuidpool en van voorgerecht tot nagerecht passeert de revue.
Gedurende het seizoen worden workshops georganiseerd waarin speciale technieken worden gedemonstreerd als fileren en roken.


Begeleiders         :  vonne de Veer

Tijd                       :  Woensdag

Aantal plaatsen   :  8 per avond

Benodigdheden  :  Wordt voor de 1e bijeenkomst gemaild.

Contributie          :  Basis + techniekkosten € 140,-

Onze sponsoren