Koken maandag


LET OP: WE HEBBEN NOG GEEN BEGELEIDER VOOR DEZE AVOND

Op deze avonden gaan we gerechten maken die op een wat hoger niveau liggen. Hier wordt aandacht besteed aan het totaalplaatje: de bereiding van een gerecht, maar zeker ook de opmaak ervan, zodat je vrienden en familie kunt verrassen met mooie gerechtjes. Dit betekent: maken, maar ook proeven!

Veel recepten zijn niet of minder geschikt om van tevoren te maken en overleven een dag koelkast of opwarmen in oven of magnetron niet. Je gaat dus niet elke week met een tas vol eten naar huis, maar wel met recepten en inspiratie voor gezellige winteravonden thuis.

Ook kijken we naar de samenstelling van voor-, hoofd- en nagerecht qua kleuren en smaken.

Dus als je het leuk vindt om te koken met en voor vrienden en bekenden, meld je dan snel aan!

Begeleiders:           VACATURE
Tijd:                          Maandagavond
Aantal plaatsen:     8
Benodigdheden:     wordt voor de 1e bijeenkomst gemaild
Contributie              Basis + techniekkosten: € 140,- 
 / 70 euro voor de tweede helft van het jaar​


Koken met Plezier


Eileen Meciz (Surinaamse en Antilliaanse keuken) en Henriëtte Beckers (Internationaal) gaan dit seizoen afwisselend de dinsdagavond groep begeleiden.

Je gaat zelf van tevoren de boodschappen doen aan de hand van het recept wat je toegestuurd krijgt. Die ingrediënten neem je mee en dan wordt er gezamenlijk gekookt. Het eindresultaat neem je mee naar huis, zodat je de volgende dag het thuisfront kunt verrassen met een lekkere maaltijd.

Spelenderwijs worden er allerlei technieken en handigheidjes aangeleerd en voor je het weet kook je thuis ook de sterren van de hemel. Zelfs als je het gevoel hebt dat je nog geen ei kunt bakken: laat je niet weerhouden, want met Henriëtte en Eileen word je vanzelf een keukenprins of prinses!

Begeleiders:           Eileen Mehciz of Henriette Beckers
Tijd:                         Dinsdag
Aantal plaatsen:     8
Benodigdheden:    wordt voor elke bijeenkomst gemaild
Contributie             Basis + techniekkosten: € 140,- 
 / 70 euro voor de tweede helft van het jaar​Koken InternationaalKoken is een activiteit die zeker via de tv ontzettend populair is geworden. Het is een lekkere, maar ook een gezellige bezigheid.
Koken internationaal is voor de beginner als voor de gevorderde mannelijke of vrouwelijke deelnemer. De bereide gerechten worden niet ter plekke geconsumeerd, maar worden meegenomen naar huis.
Zowel op woensdagavond als donderdagavond  wordt een internationale culinaire reis gemaakt langs de verschillende continenten. Alles tussen Noordpool en Zuidpool en van voorgerecht tot nagerecht passeert de revue.
Gedurende het seizoen worden workshops georganiseerd waarin speciale technieken worden gedemonstreerd als fileren en roken.


Begeleiders:            Ilona v.d.Enden (woensdag)

                                 Doret van Asselt (donderdag)

Tijd:                          woensdag- & donderdagavond

Aantal plaatsen:     8 per avond

Benodigdheden:    wordt voor de 1e bijeenkomst gemaild

Contributie + techniekkosten: € 140,-

Onze sponsoren