Het culturele leven in Weesp wordt weer voorzichtig gestart; ook zijn er vooruitzichten voor de KGW

Nederland is inmiddels voorzichtig uit de lock-down aan het gaan, maar voorlopig nog met 1,5 meter afstand en andere preventieve maatregelen.

We verwachten dat de KGW in september weer opengaat, maar door de corona maatregelen zullen er aanpassingen nodig zijn. We zoeken nog naar de balans, maar we houden toch dat de een het teveel vindt en de ander nog te weinig of te riskant.

Een van de gevolgen is dat we in het komende seizoen geen nieuwe leden aannemen. Dit omdat nieuwelingen altijd intensieve begeleiding nodig hebben, wat niet goed kan op 1,5 meter.

Een gevolg van het sluiten van het Fort voor de rest van het seizoen is ook dat we de ALV (met daarin o.a. het toelichten, bespreken en goedkeuren van de jaarstukken en de benoeming van de nieuwe bestuursleden) naar het begin van het volgende seizoen doorschuiven; we hebben nog geen datum bepaald, maar natuurlijk krijgen de leden ruimschoots op tijd een uitnodiging.

Ook zullen we moeten kijken hoe we de inschrijving/verlenging voor bestaande leden voor de activiteiten in het seizoen 2020-2021 gaan organiseren, omdat het traditionele rondje langs de groepen aan het einde van het seizoen er nu even niet in zat. Zodra duidelijk is hoe we deze inschrijving gaan organiseren, zullen we ieder lid daarvan middels email op de hoogte brengen. Ook zullen we die informatie natuurlijk communiceren op deze website, Facebook en Instagram.

Het afgelopen seizoen heeft ook de inmiddels traditionele expositie in de Synagoge geen doorgang gevonden (was gepland voor het weekend van 24-26 april). Mogelijk vindt deze nu plaats van 13 t/m 15 november.

Het belangrijkste is dat we allemaal deze periode gezond doorkomen zodat we uiteindelijk weer creatief aan de slag kunnen in het Fort. Blijf alsjeblieft gezond en zoals onze premier al zei: “Let een beetje op elkaar”. We hopen jullie in het nieuwe seizoen weer in het Fort te mogen begroeten.

Het bestuur van de KGW

Kreatieve Groep Weesp

De Kreative Groep Weesp is een unieke vereniging in Nederland. De KGW bestaat al ruim 40 jaar!

Iedereen vanaf 18 jaar is welkom om haar of zijn talenten op het creatieve vlak ontdekken of te ontwikkelen. Er zijn meer dan 22 verschillende activiteiten, dus er valt wat te kiezen!

De KGW is een prachtige vereniging van leden en vrijwilligers (begeleiders, bestuur, bartenders, etc.) die samen op doordeweekse avonden zorgen voor een levendige sfeer en fraaie werkstukken creëren.
​Kortom: we maken er wat moois van in dat Fort!

KGW Nieuws

BestuursBlog
Onze sponsoren