KGW dicht tot maandag 26 oktober


Het bestuur van de KGW heeft besloten om de activiteiten van de KGW voor drie weken stil te leggen; we zijn nu tot maandag 26 oktober gesloten.

Als gevolg van het landelijk oplopend aantal corrona-besmettingen besloot de overheid om per dinsdag 29 september extra landelijke maatregelen in te voeren. Hierop hebben we meteen besloten dat er in het Fort na 22:00u geen drankjes meer zouden worden geschonken en de leden het Fort meteen na het afsluiten van hun activiteit moesten verlaten. Gezelliger werd het er niet op, maar ook wij willen alles doen om het corona-virus in te dammen.

Het bestuur zat ook nog met de vraag of twee andere richtlijnen van invloed waren op de activiteiten in het Fort:

  1. De beperking van het aantal personen per ruimte tot 30 man en
  2. De beperking van de gezelschapsgrootte buiten de eigen woning tot 4 personen.

Omdat het Fort uit meerdere ruimtes bestaat en er bij de beperking van de omvang van het gezelschap een uitzondering is gemaakt voor verenigingen meenden we dat er in de landelijke richtlijnen geen aanwijzingen zaten die aanleiding waren om de activiteiten stil te leggen.

Ondertussen werd in de lokale media gemeld dat het aantal corona-besmettingen in Weesp behoorlijk opliep en boven het landelijk gemiddelde uitkwam. Dit was, in samenhang met het landelijk beeld en de strengere maatregelen, voor een aantal leden reden om voorlopig hun KGW activiteiten te staken. Men vond het risico te groot worden.

Vervolgens kwam daar ook nog bij dat bij een lid van de KGW corona-besmetting was vastgesteld (incl. ziekteverschijnselen) en mogelijk in het Fort is geweest toen hij/zij al besmettelijk was. Voor alle duidelijkheid: er was toen absoluut nog geen sprake was van symptomen van corona. De activiteitengroep waar het betreffende lid aan deelneemt is meteen door de begeleider van deze situatie op de hoogte gesteld.

Al met al kwam het bestuur tot de conclusie dat het verstandig was om de activiteiten voor een aantal weken stil te leggen; een andere keuze leek ons niet verantwoord. De huidige striktere overheidsmaatregelen en -richtlijnen gelden voor drie weken, dus t/m dinsdag 20 oktober. Tegen die tijd zal ook duidelijk zijn hoe het landelijke en het Weesper beeld er zal uitzien en of de maatregelen al dan niet worden verlengd, worden versterkt of worden afgeschaald. Zodra hier meer over bekend is, zal het bestuur zijn standpunt bepalen over wat er vanaf 26 oktober gedaan zal worden: doorgaan zoals het seizoen is gestart, doorgaan maar wel met aanvullende maatregelen of toch nog langer gesloten blijven. We hopen natuurlijk het eerste.

Het bestuur van de KGW

Kreatieve Groep Weesp

De Kreative Groep Weesp is een unieke vereniging in Nederland. De KGW bestaat al ruim 40 jaar!

Iedereen vanaf 18 jaar is welkom om haar of zijn talenten op het creatieve vlak ontdekken of te ontwikkelen. Er zijn meer dan 22 verschillende activiteiten, dus er valt wat te kiezen!

De KGW is een prachtige vereniging van leden en vrijwilligers (begeleiders, bestuur, bartenders, etc.) die samen op doordeweekse avonden zorgen voor een levendige sfeer en fraaie werkstukken creëren.
​Kortom: we maken er wat moois van in dat Fort!

KGW Nieuws

Expositie Synagoge geannuleerd, jammer

We hadden voor onze jaarlijkse expositie in de Synagoge datums geprikt in...

BestuursBlog
Onze sponsoren