Het culturele leven is tot stilstand gekomen, ook de KGW

Van vele kanten is al gezegd en geschreven dat het bijzondere tijden zijn - het corona-virus brengt over de gehele Wereld het normale leven tot stilstand. Nederland heeft er nog niet voor gekozen om tot een volledige “lock-down” over te gaan, maar veel scheelt het niet en mogelijk komt het ook hier zover.

Het is nu duidelijk dat de KGW zijn deuren voor de rest van dit seizoen heeft moeten sluiten. Jammer, maar natuurlijk is ons aller gezondheid veel belangrijker dan creatief bezig zijn in het Fort.

Een gevolg van het sluiten van het Fort voor de rest van het seizoen is ook dat we de ALV (met daarin o.a. het toelichten, bespreken en goedkeuren van de jaarstukken en de benoeming van de nieuwe bestuursleden) naar het begin van het volgende seizoen doorschuiven; we hebben nog geen datum bepaald, maar natuurlijk krijgen de leden ruimschoots op tijd een uitnodiging.

Ook zullen we moeten kijken hoe we de inschrijving/verlenging door bestaande leden voor de activiteiten in het seizoen 2020-2021 gaan organiseren, omdat we dan het traditionele rondje langs de groepen aan het einde van het seizoen er nu even niet in zit. Zodra duidelijk is hoe we deze inschrijving gaan organiseren, zullen we ieder lid daarvan middels email op de hoogte brengen. Ook zullen we die informatie natuurlijk communiceren op deze website, Facebook en Instagram.

Dit jaar zal ook de inmiddels traditionele expositie in de Synagoge geen doorgang kunnen vinden (was gepland voor het weekend van 24-26 april); we zullen een jaartje (moeten) overslaan, maar volgend voorjaar zullen we zeker weer al ons moois aan de Weesper bevolking laten zien.

Nu het corona-virus ons (en de Wereld) in zijn greep heeft, zijn deze perikelen rond de KGW natuurlijk totaal van ondergeschikt belang. Het belangrijkste is dat we allemaal deze periode gezond doorkomen zodat we uiteindelijk weer creatief aan de slag kunnen in het Fort. Blijf alsjeblieft gezond en zoals onze premier al zei: “Let een beetje op elkaar”. We hopen jullie in het nieuwe seizoen weer in het Fort te mogen begroeten.

Het bestuur van de KGW

Kreatieve Groep Weesp

De Kreative Groep Weesp is een unieke vereniging in Nederland. De KGW bestaat al ruim 40 jaar!

Iedereen vanaf 18 jaar is welkom om haar of zijn talenten op het creatieve vlak ontdekken of te ontwikkelen. Er zijn meer dan 22 verschillende activiteiten, dus er valt wat te kiezen!

De KGW is een prachtige vereniging van leden en vrijwilligers (begeleiders, bestuur, bartenders, etc.) die samen op doordeweekse avonden zorgen voor een levendige sfeer en fraaie werkstukken creëren.
​Kortom: we maken er wat moois van in dat Fort!

KGW Nieuws

BestuursBlog
Onze sponsoren