Nieuws

Nieuwjaarsreceptie

Nieuwjaarsreceptie

Op 7 januari hadden we weer onze nieuwjaarsreceptie, zoals altijd aangekleed door ons Evenemententeam.
Dit jaar werden geëerd als KGW-ers van het jaar: Mieke en Willem Bogaard, voor hun voortdurende inzet voor de KGW.

Verder o.a. de traditionele bingo o.l.v. Michiel Harmsen, dit jaar met vrolijke assistentie van Annabel Hilders.

Nog een kort fotoverslag hier: 2023-KGW-nieuwjaarsreceptie

 

Hieronder de tekst van de speech van de voorzitter:

Beste mensen, 

Allemaal hartelijk welkom op dit eerste Nieuwjaarsfeest van de Kreatieve Groep Weesp na Corona.

Ik zal deze toespraak kort houden, want bij de KGW vieren we feest.

Voor een receptie moet je ergens anders zijn. Jullie komen tenslotte voor de gezelligheid en om lekker met elkaar te praten. En niet om naar mij te luisteren. Traditioneel zullen we natuurlijk ook weer een KGW’er in het zonnetje zetten.

Ik wil het afgelopen jaar en deels het jaar ervoor met jullie doornemen in volledig willekeurige volgorde.

Seizoen 2021-2022 hebben we nog steeds te maken gehad met Corona met als gevolg daarvan minder actieve leden, minder baromzet, kortom alles was minder. Gelukkig lijkt Corona nu geen echte rol meer te spelen en is het ledental weer op een beter en hoger niveau.

Afgelopen maart is de gemeente Weesp opgegaan in de gemeente Amsterdam. Dit heeft voor de KGW ook wat gevolgen. We hebben samen met de gemeente de mogelijkheid geschapen om mensen met een kleine beurs met een stadspas tegen gereduceerd tarief lid te laten worden zonder dat dat de KGW veel geld kost.

Helaas heeft de fusie van de gemeente ook tot gevolg gehad dat we een nieuw huurcontract hebben gekregen wat aanzienlijk hoger is dan het contract dat we eerst hadden. Zonder in details te willen treden heeft het voor de KGW onder de streep in ieder geval de eerste 5 jaar geen financiële consequenties. Het verschil in huur wordt gecompenseerd met een extra subsidie.

Door de inflatie, de energiecrisis en de wederom gestegen kosten hebben we moeten besluiten de consumptiekaarten iets duurder te maken. Een kaart van 1000 punten kost nu 12 euro. We hebben nieuwe 1000 punten kaarten, maar we hebben ook voor het gemak kaarten van 1500 laten maken die 18 euro kosten. Dus de kaart van 1500 punten is relatief net zo duur per punt dan die van 1000. Je doet alleen wat langer met je kaart.

We hebben in november bezoek gehad van Jan van der Does bestuurder van gebiedscommissie Weesp, hij heeft zich hier laten informeren over wat de KGW allemaal doet. Hij was onder de indruk van de grote hoeveelheid aan verschillende activiteiten en de werkwijze van de KGW met al zijn vrijwilligers.

Ook hebben we een aantal ambtenaren op bezoek gehad met betrekking tot onze vergunningen en over het huurcontract.

De contacten met de gemeente zijn ook na de fusie goed te noemen.

 

Er is kortom de afgelopen 1,5 a 2 jaar veel gebeurd, maar als Corona niet langs was gekomen had ik vast terug kunnen blikken op mooie feesten. Met dit nieuwjaarsfeest komen we gelukkig weer op gang en is de feestcommissie lekker bezig geweest om dit mogelijk te maken.

Ook hebben we een aan het begin van dit seizoen weer een prachtige open monumentendag gehad, waarbij vele KGW’ers enthousiast bezoekers ontvingen.

 

Truus heeft mij namens de bartenders gevraagd hier een oproep te doen voor nieuwe bartenders, als u hierover meer wil weten dan kunnen Truus de Korte of Henk van Henten u hier alles over vertellen.

Komende leden vergadering in april / mei zullen een 3-tal leden van het bestuur aftreden, dus zoals u vast al aanvoelt zijn we op zoek naar nieuwe bestuursleden. Als u meer wil weten vraag het aan een van de hier rondlopende bestuursleden.

Dat brengt me meteen op het in het zonnetje zetten van de KGW’er van het jaar.

Iemand hiervoor aanwijzen is altijd een hachelijke onderneming, want waar baseer je de uitverkiezing op, wie ben je vergeten, wie voelt zich - terecht of onterecht - gepasseerd, etc. etc. Het bestuur kiest op volledig oncontroleerbare en niet-democratische gronden de gelukkige uit en de keuze is vooral op gevoelens gebaseerd. Maar wie we ook kiezen, laat me benadrukken dat we al die mensen die zich inzetten voor de KGW enorm waarderen. Dus alle vrijwilligers in welke vorm dan ook, dank jullie allen voor al wat jullie in het afgelopen jaar hebben gedaan en ik hoop dat we nog heel lang van jullie diensten gebruik mogen maken! Dank daarvoor.

Onze keuze voor dit jaar is Mieke en Willem Bogaard.

Beide zijn heel actief op verschillende vlakken: bar, feestcommissie, technische commissie. Voor heel veel dingen is het zo je hoeft maar te vragen en het gebeurt of is het zelfs zo dat je het niet hoeft te vragen en het gebeurt even zo goed. Kortom we zijn als vereniging heel bij met ze.

Er is straks een bingo onder de bezielende leiding van Michiel, die de nummers zo mooi kan voorlezen. De prijzen voor de bingo zijn mede door de gulle sponsoring van de winkeliers tot stand gekomen.

Verder zou ik de aanwezigen willen vragen om morgenochtend te komen helpen opruimen vanaf 11:00. Als we met velen komen is de klus snel geklaard.

Tot besluit wil ik hier nog een kleine mijlpaal melden, we zaten afgelopen september alweer 30 jaar in het Fort!

Laten we er in ieder geval weer een bijzonder mooi jaar van maken! Een zeer voorspoedig, kreatief en vooral ook een gezond 2023!

Bedankt voor jullie aandacht en nog een heel gezellige avond verder.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren