Nieuws

8 jaar fijn timmeren aan een poppenhuis

8 jaar fijn timmeren aan een poppenhuis

Binnenkort bestaat de KGW  40 jaar, daarvan ben ik een kwart van de tijd lid.
10 jaar terug begon ik met brandschilderen, maar dat was niet mijn ding, ik ben toen overgestapt naar fijn timmeren en begonnen met het maken van een poppenhuis. Dit poppenhuis is gemaakt schaal 1:12, de afmetingen zijn 93x44x156cm.
 
Alle begin is moeilijk maar Jan (Bijsterbosch) heeft mij daarin goed begeleid en ging ik steeds strakker op schaal werken.
Inmiddels ben ik nu 8 jaar aan dit poppenhuis aan het werk en nadert het moment dat het af komt.
Je raakt er eigenlijk nooit klaar mee er is altijd nog wel iets toe te voegen of te verbeteren.
Veel mensen hebben er een bijdragen aan geleverd. Zo heeft Jan voor mij scharnieren op maat gemaakt en spindels gedraaid voor de werkbank, die in de kelder staat, zie foto.
Er werden bouwtekeningen aangeleverd van o.a. meubels, door Harro, en trappen.
Ans zorgt voor de breiwerkjes, gordijnen, beddengoed en dergelijke. Dochter Natasja heeft o.a. gezorgd voor de taarten, groenten en fruit in de winkel.
Nog vele anderen hebben hun bijdrage geleverd omdat ook zij bij het zien van het poppenhuis enthousiast werden en kleine toevoegingen maakten waaronder een viltenvloerkleed, door Truus, in de stijl van Mondriaan voor bij de Rietveld stoel.
 
Ik hoop nog lang door te gaan bij de KGW en dat u voor dit moment kan genieten van de bijgevoegde foto’s (Recente Foto's).
Koos Grobben

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren