22 woe Keramiek draaien + handvormen

Over dit evenement

Categorie
Seizoenact.2022-23
Organisator
Keramiek - draaien & handvormen woensdag
Datum en tijd
14 sep. 2022 20:00 - 24 mei 2023 22:00
Locatie
fort souterrain nis 4

22 woe Keramiek draaien + handvormen

Keramiek draaien en handvormen

DE grote aantrekkingskracht van klei is de eindeloze vormbaarheid, waarbij zo ongeveer de enige grens je fantasie is.
Draaien is ook wel bekend als “pottenbakken”, het is een vorm van keramiek maken, waarbij van klei ronde vormen op een draaischijf worden gemaakt. Bij handvormen wordt klei met de hand bewerkt (zie de beschrijving: Keramiek – Handvormen). Het gebruik van een draaischijf is een fascinerende techniek die door veel oefening onder de knie te krijgen is. Alle fasen van het proces van klei tot eindproduct worden stap voor stap doorgenomen. Wanneer de deelnemer meer ervaring heeft met draaien worden geavanceerdere technieken behandeld. Ter afwisseling kan er gewerkt worden met andere kleitechnieken zoals handvormen en drukmallen. Ervaring met keramiek is niet nodig, wel doorzettingsvermogen en kleren die vies mogen worden.

Voor deze activiteiten geldt weer dat de KGW de werkplaats met apparatuur biedt en dat de leden hun eigen verbruiksmaterialen meenemen; klei, glazuur en handgereedschap. De werkplaats omvat de keramiekoven (max. 1100 C), kleiwals en vijf draaischijven, alle electrisch. We hebben een afgezogen kast voor stuifwerk zoals schuren; niet geschikt voor glazuurspuiten.
Voor de eerste avond hebben we wel klei en gereedschap voor je, overleg met je begeleider over aan te schaffen klei en materialen.
De groep heeft wel enkele restanten glazuren en engobes en wat gereedschap beschikbaar. Onze voornaamste beperking is ruimte, dus je kunt één emmer in de werkplaats laten staan met b.v. klei en natuurlijk een aantal werkstukken, waar je aan bezig bent.


Begeleider         :  Cor de Korte
Tijd                     :  Woensdagavond
Aantal plaatsen  :  7
Kosten                : € 153,50  (Contributie € 30 + Activiteit € 100 + Materiaal € 23,50) . Na Kerst 76,75 euro.

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien

Onze sponsoren